Siyonist Güçler Milletvekili Azzam Selheb'i El-Halil'de Gözaltına Aldı

Siyonist işgal güçleri Hamas'ın Filistin Meclisi'ndeki kanadı olan Değişim ve Islah Grubu'na bağlı milletvekillerinden 62 yaşındaki Dr. Azzam Selheb'i El-Halil'de gözaltına aldılar.  

Görüntülenme: 1234 Tarih: 28 Kasım 2016 14:07
Siyonist Güçler Milletvekili Azzam Selheb'i El-Halil'de Gözaltına Aldı

Dr. Selheb'in Batı Yaka'nın güneyindeki El-Halil şehrinin Birinci Havuz mahallesinde yer alan evine bugün (28 Kasım Pazartesi) sabah baskın düzenlenerek götürüldüğü haber verildi.

Büyük oğlu Numan'ın Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği bilgilere göre siyonist işgalciler Dr. Selheb'in evine büyük bir silahlı güçle baskın düzenleyerek kendisini götüreceklerini söyledi ve ardından askerî bir araca bindirerek belirsiz bir yere götürdüler.

Numan Selheb'in verdiği bilgilere göre babası 2006'da Filistin Meclisi'ne girmesinden bir süre sonra siyonist işgalciler tarafından tutuklanmış ve bu dönemde art arda beş farklı tutuklama ile toplam yedi yılını hapiste geçirmiş; son olarak da bir buçuk yıl önce serbest bırakılmıştı. Tutuklamaların çoğunluğu idarî hapis yani hakkında herhangi bir suçlamaya dayanan dava dosyası açılmaksızın sadece savcı kararıyla gerçekleştirilen tutuklamalar oldu.

fiem

Yorumlar