Gazze'deki Yakıt Sıkıntısı Sağlık Hizmetlerini Aksatıyor

Sağlık Bakanlığı'nın Gazze teşkilatının verdiği bilgilere göre elektrik üreten santrallerde yakıtların azalmasından dolayı elektrik krizinin yaşanması sebebiyle bölgedeki hastaneler ve sağlık hizmetleri ciddi sorunlar yaşıyor. O yüzden sağlık hizmetlerinde aksamalar yaşanıyor.  

Görüntülenme: 1927 Tarih: 28 Kasım 2016 12:18
Gazze'deki Yakıt Sıkıntısı Sağlık Hizmetlerini Aksatıyor

Son beş günde Gazze'ye olağanüstü durum yüzünden ek yakıt gönderileceği vaatlerinin yerine getirilmemesi sebebiyle santraller yeterli miktarlarda elektrik üretemiyor. O yüzden tüm bölgede belli saatlerde elektrik kısıntısı uygulanıyor. Ayrıca yakıt yetersizliği hastanelerin hizmet vermesini sağlamak için enerji üreten jeneratörlerin çalışmasını da imkânsız hale getiriyor. Bu sebeple sağlık hizmetlerinde de ciddi sıkıntı ve aksamalar yaşanıyor.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra'nın Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan basın açıklamasında bugünden (28 Kasım Pazartesi) itibaren Sağlık Bakanlığı kurumlarının elektrik kısıntısı cetvelinden büyük ölçüde etkilenmeye başladığı için bu kurumlara elektrik sistemlerinin günün belli saatlerinde hiç elektrik vermediğine dikkat çekti.

Kudra, sıkıntı sebebiyle hastanelerin ve sağlık kurumlarının jeneratörlerine yakıt temini konusunda da kısıtlamalar yapıldığını o yüzden bu kurumlarda elektriklerin artık belli saatlerde tamamen kesildiğini vurguladı.

Dr. Kudra, hastanelerin ve sağlık kurumlarının hizmetlerini düzenli bir şekilde verebilmesi için buralara yakıt temin edilmesi konusunda gerekli gayretlerin gösterilmesi ve devreye girilmesi çağrısında bulundu.

fiem

Yorumlar