Mahmud Abbas Yeniden Fetih Lideri

Fetih örgütünün Filistin'in Ramallah şehrinde bugün düzenlediği yedinci genel kongresinde Mahmud Abbas kongreye katılan delegelerin ittifakıyla yeniden genel başkan seçildi.  

Görüntülenme: 1417 Tarih: 29 Kasım 2016 14:16
Mahmud Abbas Yeniden Fetih Lideri

Filistin resmî haber ajansı Wefa'nın Filistin Meclis Başkanı Selim Za'nun'dan aktardığı bilgilere göre Fetih örgütünün yedinci genel kongresinde örgütün Merkez Konseyi ittifakla Mahmud Abbas'ı yeniden genel başkanlığa aday gösterdi. Yapılan seçimde de ittifakla genel başkan seçildi.

Seçimden sonra Mahmud Abbas kongreye katılanlara hitaben bir konuşma yaparak; hareketinin genel kongresinin Fetih'in yolunda yeni bir dönemin başlangıcı olacağını söyledi.

Abbas konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Siz şu tarihi anlarda geçmişin ışığıyla geleceği yazıyorsunuz... Öncü hareketimizin daha güçlü ve daha oturaklı dönemini inşa ediyorsunuz. İlk harekete geçişin ilkelerini daha da sağlamlaştırıyorsunuz."

Abbas, Fetih'in baskın güç olarak kalmaya devam edeceğini ve egemen bağımsız Filistin devleti kurulması hedefine ulaşıncaya kadar da yoluna devam edeceğini iddia etti.

Fetih örgütünde yedinci genel kongre öncesinde önemli birtakım tartışmalar yaşandığı ve ihtilaflar ortaya çıktığı için örgütün bazı ileri gelenleri kongreyi boykot etmiş, bazılarının katılması da Abbas taraftarlarının birtakım düzenlemeleriyle engellenmişti. O yüzden kongre büyük ölçüde Abbas yanlılarının kongresine dönüştü. Ancak bunun kongre sonrasında örgüte nasıl yansıyacağı konusunda birtakım tereddütler ve bazı kopmalar olacağını ileri sürenler var.

fiem

Yorumlar