Filistinli Esirler Açlık Grevinden Taviz Vermiyor

65 günden fazla süredir açlık grevlerini sürdüren Ahmed Ebu Fare ile Enes Şedid özgürlükleri kendilerine iade edilmediği sürece açlık grevlerine son vermeyeceklerini ve herhangi bir pazarlığa razı olmayacaklarını bildirdiler.  

Görüntülenme: 1222 Tarih: 01 Aralık 2016 14:25
Filistinli Esirler Açlık Grevinden Taviz Vermiyor

Ebu Fare ve Şedid bugün Mehcetu'l-Kuds Müessesesi'ne ulaşan mektuplarında İsrail Yüksek Mahkemesi'nin kendilerinin direnişlerini kırmak için başvurduğu yöntemlerin hepsinin sonuçsuz kaldığını dile getirdiler. Yüksek Mahkeme'nin başvurduğu son ikna yöntemi ise kendilerinin işgal altındaki Kudüs'te bulunan El-Makasıd Hastanesi'ne aktarılmalarıydı.

İki esir, işgal rejiminin bu yönteminin kendilerinin direnişlerini kırmak amacıyla başvurulan sinsi bir yöntem olduğuna dikkat çekerek bütün bu sinsi oyunlara rağmen özgürlüklerine kavuşuncaya kadar açlık grevlerinde ısrarlı olacaklarını ifade etti ve her durumda zindancıya karşı zafer kazanmakta ısrarlı olduklarını söylediler.

Mehcetu'l-Kuds Müessesesi'nin Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında belirtildiğine göre 65 günden fazla süredir açlık grevlerine devam etmekte olan Ebu Fare ile Şedid'in son günlerde sağlık durumlarının bayağı kötüleştiği ifade ediliyor. 

fiem

Yorumlar