Terör Rejimi İsrail'den Arap Okullarına Milli Marş Dayatması

Siyonistlere ait Maariv gazetesinin yayınladığı bir habere göre işgal rejimi, ezan yasağı yasa tasarısından sonra şimdi de Arap okullarını İsrail milli marşını çalmaya zorlayan bir yasa tasarısını işgal parlamentosu Knesset'te kabul ettirmeye hazırlanıyor.  

Görüntülenme: 1588 Tarih: 02 Aralık 2016 07:42
Terör Rejimi İsrail'den Arap Okullarına Milli Marş Dayatması

İşgalci siyonistlerin ezan yasağı yasa tasarısını uygulamaya geçirme konusunda çeşitli engellerle karşılaşması sebebiyle Filistinlilerden intikam almak amacıyla böyle bir yasa tasarısını gündeme getirmeye hazırlandığı tahmin ediliyor.

Maariv gazetesinin bugün (1 Aralık Perşembe) yayınladığı habere göre Likud Partisi milletvekillerinden Oren Hazan ezan yasağını öngören yasa tasarısıyla ilgili fırtına henüz dinmeden onun havasından yararlanarak Arap okullarında İsrail milli marşını çalmayı zorunlu hale getirmek için bir yasa çıkarılması amacıyla harekete geçti. Dün hazırlanan yasa tasarısının metninde Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgelerindeki Arap okullarının hepsine İsrail milli marşı çalmayı zorunlu hale getiren ifade bulunuyor. Böyle bir yasanın ise bu bölgedeki Filistinlilerin ciddi tepkilerine neden olacağı tahmin ediliyor.

Hatikvah olarak isimlendirilen İsrail milli marşında Filistin topraklarından Siyon toprakları olarak söz ediliyor ve işgal kutsanıyor.

fiem

Yorumlar