Terörist İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırı ve Ablukalarının Neticesi: 50 Bin Engelli

Gazze'deki Sosyal İşler Bakanlığı'nın, muhtelif sosyal kurumlarla işbirliği içinde yaptığı araştırmalara göre siyonist işgal rejiminin savaşlarının ve on yıldan fazla süredir devam eden ablukasının bölgede geride bıraktığı elli bin engelli bulunuyor.  

Görüntülenme: 1798 Tarih: 02 Aralık 2016 01:16
Terörist İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırı ve Ablukalarının Neticesi: 50 Bin Engelli

Sosyal İşler Bakanlığı'nın Özel Koruma ve Rehabilitasyon Birimi Genel Müdürü Riyad El-Baytar'ın 3 Aralık'a tekabül eden Uluslararası Engelliler Günü öncesinde dün Gazze'de düzenlediği basın toplantısında verdiği bilgilere göre Gazze'deki engellilerin büyük çoğunluğu işgal rejiminin saldırılarının ve on yıldan fazla süredir uyguladığı ablukanın mağdurlarından oluşuyor. Bunlardan bir kısmı doğrudan saldırılarda yaralananlardan bir kısmı da kasıtlı bir şekilde sürdürülen fakirleştirme politikası sebebiyle tedavi göremeyerek engelli kalanlardan veya engelli duruma düşenlerden oluşuyor.

Gazze'nin nüfusu toplamda iki milyonu buluyor. Bunlardan elli bin kişi engelli durumda. Onların da büyük çoğunluğunu işgal rejiminin saldırılarından veya kasıtlı uygulamalarından mağdur olanlar oluşturuyor.

Riyad El-Baytar, engellilerin sorunlarına çözüm bulunması ve problemlerinin hafifletilmesi için hükümete bağlı kurumlarla bağımsız gönüllü kuruluşlar arasında bir yardımlaşma ve dayanışma sağlanması için gayret ettiklerini söyledi.

Baytar, engellilerin sorunlarının çözümü için Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılması ve geçişlerin serbest hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Baytar, Filistin Sosyal İşler Bakanı İbrahim Eş-Şair'e ve Başbakan Rami El-Hamdallah'a da çağrı yönelterek engellilerin kamu alanında çalıştırılması için yeni kapılar açılmasını istedi.

fiem

Yorumlar