Hamas'tan Mısır'a Gazze Çağrısı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden İsmail Rıdvan, Hamas’ın Filistin ulusal diyalog görüşmelerinin Kahire’de başlamasıyla ilgili olarak Mısır’dan resmi davet aldığı konusunda çıkan haberlerin doğru olmadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1680 Tarih: 02 Aralık 2016 11:28
Hamas'tan Mısır'a Gazze Çağrısı

Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan Hamas lideri Rıdvan “Mısır’ın bu konudaki çabalarını ve ulusal diyalog için bize, diğer gruplara yapacağı çağrıları ve Filistin uzlaşısını hayata geçirme girişimlerini memnuniyetle karşılarız” dedi.

Rıdvan uzlaşı konusunda olduğu gibi Filistin’in diğer sorunlarıyla ilgili olarak da Mısır’ın asli rolünü önemsediklerini ifade etti.

Mısırla ilişkilere de değinen Rıdvan, Gazze ve Rafah sınır kapısının açılması konusunda Mısır’da yeni bir bakış açısının olduğuna dikkat çekerek, hareket olarak bunun başarısı için hazır olduklarını kaydetti.

Mısır’dan yeni bir bakış açısını hayata geçirmesini ve bu konuda Gazze’ye dönük olumlu adımlar atmasını beklediklerini belirten Rıdvan, Gazze’deki ihtiyaçları anlayışla karşılayan Mısır’a müteşekkir olduklarını söyledi.

Diğer taraftan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a çağrıda bulunan Rıdvan, Fetih kongresinde ima ettiği uzlaşı ve birlik umudunu hayata geçirmesini istedi. 

fiem

Yorumlar