BM Gazze Yetkilisinden İsrail'e Suçlama

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Genel Komitesi Pierre Kranpol, Gazze kuşatmasının insani maliyetinin oldukça ağır hale geldiğini, bunu taşımanın artık mümkün olmadığını söyledi.  

Görüntülenme: 2757 Tarih: 02 Aralık 2016 04:59
BM Gazze Yetkilisinden İsrail'e Suçlama

Gazze’deki UNRWA okullarından birinde basın toplantısı düzenleyen UNRWA Komiseri Kranpol “uluslararası camia Gazze’de olup bitenlere gözlerini kapatmış durumda. Gazze halkının feryat ve acısını duymuyor. Bu sıkıntıların bu şekilde devam etmesi ve binlerce insanı etkilemesi makul değildir” diyerek, biriken sorunlara acil çözümler bulunmazsa ciddi sıkıntıların kapıda olduğu konusunda uyardı.

UNRWA’nın evleri yıkılanlarla ilgili olarak oluşturduğu listenin şimdiye kadar İsrail tarafından onaylanmadığına dikkat çeken BM yetkilisi, İsrail bu şekilde gecikmeseydi, Gazze’de birçok evi inşa etmiş olacaklarını hatırlattı.

Gazze’de kötüleşen durumdan İsrail’i sorumlu tutan Kranpol, Filistinlilerin rahat çıkış yapmaları için Rafah kapısının da sürekli açılması gerektiğini ifade etti.

İşgal rejimi on yıl içinde üç kez savaş açtığı Gazze’de on binlerce evi yerle bir etti. Sağlanan ateşkesten sonra evlerin imarı için gereken inşaat malzemesinin geçişine izin vermeyen işgal rejimi, yıkılan evlerin yeniden yapılmasını da engelliyor.

fiem

Yorumlar