Gazze Halkı Cuma Namazını Kızılhaç Teşkilatı Önünde Kıldı

Gazze halkı Siyonist işgal rejimi zindanlarında açlık grevi eylemi sürdüren Filistinli esirler Enes Şedid ve Ahmed Ebu Fare’ye deste için bugün (2 Aralık) Cuma namazını Kızılhaç Teşkilatının Gazze’deki merkezi önünde kıldı.  

Görüntülenme: 1559 Tarih: 02 Aralık 2016 18:41
Gazze Halkı Cuma Namazını Kızılhaç Teşkilatı Önünde Kıldı

Cuma hutbesini veren İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Bataş, Batı Yaka’daki bütün Filistinlilerden iki esirin canlı bir şekilde özgürlüğe kavuşmalarını sağlamak için sadece dört günlüğüne ana caddelerde, virajlarda, yol ayırımlarında yerleşimcileri engelleyip taşlarla eylem yapmalarını isteyerek, daha önce Hıdır Adnan için yapılan böyle bir eylemin işgal hükümetine baskı yapacağını söyledi.

El-Bataş, iki esirin Eylül ayından beri açlık grevi yaptıklarını, işgalcinin barbarlığına boş mideyle direndiklerini, bu eylemle Filistin halkının yenilemeyeceğini ve direnişin de ölmeyeceğini ifade ettiklerini belirtti.

İki esirin hastane veya zindanda şehit düşmelerinden işgalcinin sorumlu olacağını belirten El-Bataş Filistinli gruplardan bu konuda halkı rahatlatacak bir strateji belirlemelerini istedi.

Dünyanın Filistinli esirlere yönelik görmezden gelme politikasını eleştiren El-Bataş, dünya parlamentolarının 2006 yılında esir alınan İsrailli asker Şalit için gösterdikleri hassasiyeti Filistinli esirler için göstermediklerini hatırlattı.

Şu anda işgal rejimi zindanlarında 750 Filistinli esir idari cezalarla içerde tutuluyor.

fiem

Yorumlar