Katil İsrail Askerleri Göstericilere Saldırdı

Siyonist işgal güçlerinin Gazze sınırında barışçıl gösteri yapan Filistinli gençlerin üzerine ateş açması sonucu bir gencin yaralandığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1204 Tarih: 03 Aralık 2016 11:08
Katil İsrail Askerleri Göstericilere Saldırdı

Gazze’deki hastane kaynaklarının verdiği bilgiye göre, dün akşama doğru Gazze’nin sınırında yer alan Nahıl Uz askeri bölgesi yakınlarında gösteri yapan Filistinli gençlerin üzerine işgal güçleri göz yaşartıcı bomba yağdırdı. Bununla yetinmeyen işgal güçlerinin gerçek mermi kullanması sonucu bir kişi yaralandı.

Kudüs İntifadası’nın başladığı Ekim 2015’ten şimdiye kadar her Cuma sınır bölgesinde Batı Yaka ve Kudüs’teki kardeşleriyle dayanışma içinde olduklarını ifade etmek için gösteri ve yürüyüş yapan Gazzeli gençlere karşı işgal güçleri sert bir şekilde müdahale ediyor.

Dün Cuma namazından sonra Batı Yaka’nın Na’lin ve Bel’in köylerinde yapılan barışçıl gösterilere de müdahale eden işgal güçlerinin yoğun bir şekilde kullandığı göz yaşartıcı bombaları nedeniyle aralarında yabancı aktivistlerin de olduğu onlarca kişinin bombalardan çıkan gazdan etkilendiği belirtildi.

fiem

Yorumlar