Siyonist İsrail Gazze'ye İnşaat Malzemesi Geçişini Engelliyor

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Vekili Naci Serhan, işgal yönetiminin son dönemde Gazze Şeridi'ne yeniden imar için inşaat malzemesi girişine ve yardımlara damla damla izin verdiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1600 Tarih: 04 Aralık 2016 23:16
Siyonist İsrail Gazze'ye İnşaat Malzemesi Geçişini Engelliyor

Serhan, işgal yönetiminin bu politikasının amacının Gazze Şeridi halkına baskı yapmak olduğunu ifade etti.

Bugün (4 Aralık Pazar) Gazze Şeridi'nin yeniden imarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine açıklamada bulunan Serhan, yeniden imarın geciktirilmesinin kasıtlı olduğunu belirtti.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Vekili, savaştan sonraki ilk dönemde Eş-Şucaiyye Mahallesi'nde ve Beyt Hanun'da gerçekleştirilen yeniden imar faaliyetlerinin bazılarını rahatsız ettiğini bildirerek, yeniden imarı aksatmak için inşaat malzemesi girişini geciktirme politikasının başladığını söyledi.

Yeniden imar faaliyetleri için ortak çalışma yürütüldüğünü kaydeden Serhan, yeniden imarı hızlandırmak için UNRWA'yla işbirliği yaptıklarını ve UNRWA'nın savaşta zarar görenlerin isimlerini bakanlığa ve bağışta bulunanlara gönderdiğini ifade etti.

Tamamen yıkılan evlerin sayısının 13 bine ulaştığını bildiren Serhan, 175 bin evin de kısmen zarar gördüğünü ve bir kısmının eldeki imkanlarla onarımının devam ettiğini açıkladı.

fiem

Yorumlar