Açlık Grevindeki Filistinli Esir Doktorların Zorla Sıvı Vitamin Vermelerini Kabul Etmedi

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, esir Ahmed Ebu Fare ve esir Enes Şedid'in sağlık durumunun oldukça tehlikeli bir aşamaya girdiğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1282 Tarih: 05 Aralık 2016 00:13
Açlık Grevindeki Filistinli Esir Doktorların Zorla Sıvı Vitamin Vermelerini Kabul Etmedi

Heyet, esir Ahmed Ebu Fare'nin dün (4 Aralık Pazar) akşam saatlerinde birkaç dakikalığına komaya girdiğini ifade etti.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti dün akşam konuyla ilgili yayınladığı bildiride, esir Ebu Fare'nin kısa süreliğine komaya girmesini fırsat bilen doktorların sağlık durumunu fırsat bilerek atardamarından kendisine sıvı vitamin vermek istediklerini, fakat esirin kendine gelerek doktorların vermek istedikleri sıvı vitaminleri reddettiğini açıkladı.

Açlık grevindeki esirler Ahmed Ebu Fare ve Enes Şedid'in sağlık durumunun çok kritik bir aşamada olduğunu ve her an hayatlarını kaybedebileceklerini kaydeden heyet, idari hapis cezalarını protesto için açlık grevine başlayan esirlerin açlık grevinde 71 günü geride bıraktıklarını bildirdi.

Filistinli esirler Ebu Fare ve Şedid, işgal istihbaratının açlık grevine son vermeleri karşılığı idari hapis cezalarının bitiminden dört ay sonra serbest bırakılmaları yönündeki teklifini reddetti.

Avukat Ahlam Haddad, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, işgal istihbaratının Ocak sonu idari hapis cezaları bitecek esirlere Mayıs 2017'de serbest bırakılmayı önerdiği fakat esirlerin bu öneriyi kabul etmediklerini söyledi.

fiem

Yorumlar