Han Yunus Halkı Şehidini Tekbirler ve Sloganlarla Toprağa Verdi(VİDEO)

Direnişe ait bir tünelde çalışırken dün şehit olan Yeni Abesan beldesi sakinlerinden 24 yaşındaki Abdurrahman Arafat bugün (5 Aralık Pazartesi) öğle saatlerinde törenle toprağa verildi.  

Görüntülenme: 2163 Tarih: 05 Aralık 2016 14:07
Han Yunus Halkı Şehidini Tekbirler ve Sloganlarla Toprağa Verdi(VİDEO)

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, şehidin naaşının Avrupa Hastanesi'nden alınarak ailesinin son kez şehidi görmesi için evine götürüldüğünü söyledi. Daha sonra Yeni Abesan beldesindeki Halilu'r-Rahman Camii'nde şehidin cenaze namazı kılındı.

 

İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi mücahitler şehidin naaşını omuzlarında taşırken cenaze törenine katılanlar şehitler ve direniş lehine sloganlar attı.

 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Yunus El-Estal, direniş ve cihat seçeneğine bağlı olduklarını ifade ederek, savaşa hazırlık faaliyetleri sırasında şehit olan mücahitlere övgüde bulundu.

 

El-Estal, şehit Arafat'ın ve diğer şehitlerin fedakârlıklarının meyvelerinin işgalcilerle yapılacak bir savaşta görüleceğini söyledi.

 

İzzeddin El-Kassam Tugayları, Han Yunus'a bağlı Yeni Abesan beldesi sakinlerinden 24 yaşındaki Abdurrahman Arafat'ın direnişe ait bir tünelde çalışırken yaşanan kaza sonucu şehit olduğunu ifade etti.

 

Yorumlar