Açlık Grevindeki Filistinli Esirlerin Sağlık Durumu Kötü

Ahmed Ebu Fara ve Enes Şedid idari tutukluluk kararı sona erinceye ve özgürlüklerini kazanıncaya kadar açlık grevini sürdüreceklerini ifade ettiler. 

Görüntülenme: 1080 Tarih: 06 Aralık 2016 04:17
Açlık Grevindeki Filistinli Esirlerin Sağlık Durumu Kötü

Filistinli iki esir Ahmed Ebu Fara (73 günden beri grevde) ve Enes Şedid (69 günden beri grevde) haklarında alınan idari tutuklama kararını boykot etmek ve serbest bırakılmak amacıyla başlattıkları açlık grevinde 3. aylarına girdiler. İsrail’in merkezinde yer alan Assaf HaRofeh Hastanesine kaldırılan esirleri Filistinli milletvekilleri Ahmed Et-Tayyibi ve Usame Sadi’nin yanı sıra Esir Komisyonu Başkanı ve aktivist Kadri Ebu Vasıl ziyaret etti. 

Ahmed Ebu Fara ve Enes Şedid idari tutukluluk kararı sona erinceye ve özgürlüklerini kazanıncaya kadar açlık grevini sürdüreceklerini ifade ettiler.

Filistinli milletvekilleri ise esirlerin yanında olduklarını ve haklı taleplerini desteklediklerini açıkladılar. Bu ziyaretin davanın Yüksek Mahkemeye taşınması anlamına geldiğini, bu sayede vermek istedikleri mesajın dünyadaki tüm özgür düşünce sahiplerine ulaşacağını ifade eden milletvekilleri halkın da bu davaya destek vermesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.

İsrail Askeri Savcılığının grevden vazgeçmeleri karşılığında 4 ay artırılacak olan tutukluluk süresinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılacakları şeklinde sunduğu teklife olumsuz yanıt veren Ahmed Ebu Fara (29 yaşında) ve Enes Şedid (19 yaşında) özgürlüklerini kazanıncaya kadar açlık grevini sürdüreceklerini beyan ettiler. Savcılığın esirlerin sağlık durumunun kötüye gitmesinin ardından böyle bir teklif götürdüğü ifade ediliyor.

Batı Şeria’daki bir hastaneye sevk edilmeleri yönündeki taleplerine olumsuz yanıt alan esirler, alternatif olarak kendilerine sunulan Kudüs’deki Makassed Hastanesi teklifini ise olumsuz yanıtladılar.

Esirlerin avukatı olan Ahlam Haddad ise çok geç olmadan bu iki esirin hayatını kurtarmak için harekete geçilmesi hususunda tüm dünyaya çağrı yaptı. “Esirlerin Sesi” Radyosuna konuşan Haddad, esirlerin sağlık durumunun kötü olduğunu söyledi. İşgal güçlerinin iki esiri ayırdıklarını ve ikisi içinde korumayı artırdıklarını ifade eden Haddad, birbirlerinden ayrılmalarının ardından su içmeyi de kestiklerini ifade etti.

Haddad işgal askerlerinden birinin Enes Şedid’i darp ettiğini ve zorla yemek yedirmeye çalıştığını, Şedid’in durumunun ağır olması sebebiyle yoğun bakıma kaldırıldığını belirtti.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar