Hamas Esirlere Destek Olunmasını İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Abdurrahman Şedid, işgal zindanlarında açlık grevinde olan esirler Ahmed Ebu Fare ve Enes Şedid'e destek için düzenlenen halk faaliyetlerini etkinleştirme çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1439 Tarih: 08 Aralık 2016 08:56
Hamas Esirlere Destek Olunmasını İstedi

Şedid, esirlerin sürdürdüğü açlık grevinin kritik bir aşamada olduğuna dikkat çekerek, halk hareketinin etkinleştirilmesinin işgal yönetimine esirlerin taleplerini kabul etmesi için baskı yapacağını söyledi.

Dün akşam (7 Aralık Çarşamba) konuyla ilgili açıklama yapan Şedid, doktor raporlarının esirlerin sağlık durumlarının kritik bir döneme girdiğine işaret ettiğini, esirlerin kısa aralıklarla bilinçlerini kaybettiklerini, kısmi olarak konuşma ve görme kaybı yaşadıklarını bildirdi.

Esir Ebu Fare'nin sağ gözünde görme kaybı olduğunu açıklayan Hamas lideri, esir Enes Şedid'in de nefes almakta zorlandığını, göğsünde ağrılar olduğunu ve ayaklarını hissetmediğini belirtti.

İşgal yönetiminin esirlere hastanede yaptığı baskıları artırdığını kaydeden Şedid, güvenlik görevlilerinin açlık grevine son vermeleri için esirlere psikolojik baskı yaptığını ifade etti.

Hamas lideri, esirlerin açlık grevinde 74'üncü güne girdiklerini hatırlatarak, açlık grevinin tehlikeli bir döneme girdiğini ve işgal yönetiminin esirlerin taleplerini kabul etmemekte inat ettiğini söyledi.

fiem

Yorumlar