Siyonist Rejim Filistin Ulusal Tiyatro Binasını Kapattı

Filistin halkının kimliğini, kültürünü ve medeniyetini ifade edecek her türlü etkinliği reddeden işgal rejiminin Kudüs’teki ulusal tiyatro binasını yapılacak kültürel etkinliği engellemek için kapattığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1374 Tarih: 09 Aralık 2016 09:38
Siyonist  Rejim  Filistin Ulusal Tiyatro Binasını Kapattı

İşgal altındaki Kudüs’teki yerel kaynaklar, işgal rejiminin Filistin Halk Cephesine ait olduğunu iddia ettiği kültürel etkinliği engellemek için dün (8 Aralık Perşembe) El-Hakavati adlı tiyatro binasının akşam saat 18.00’dan gece on ikiye kadar kapatıldığına dair bir kararı binanın kapısına asıp kilit vurduğunu ifade ettiler.

Kaynaklar ayrıca, dün akşam yapılması planlanan ve işgal rejimi tarafından engellenen programın “bizimle birlikte şarkı söyleyin” sloganıyla duyurulduğunu, ancak programın Halk Cephesine ait olduğunu bahane eden işgal rejiminin tamamıyla kültürel olan bu programı kasıtlı olarak engellediğini kaydettiler.

İşgal rejimi Filistinlilerin sadece toprağıyla uğraşmıyor. Bunun yanında tarihiyle, kültürüyle, diniyle, medeniyetiyle, diliyle, gelenek ve görenekleriyle de uğraşıyor. Halkı tarihinden, medeniyetinden ve geleneklerinden koparmak istiyor.

fiem

Yorumlar