Genç İHH'dan Siyonist İsrail'e Ezan Protestosu

Ezanın Kudüs'te yasaklanmak istenmesine yönelik hazırlanan yasa tasarısı İstanbul'da protesto edildi. İsrail Konsolosluğu önünde toplanan İHH üyeleri tasarıya ezan okuyarak tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 1250 Tarih: 09 Aralık 2016 21:35
Genç İHH'dan Siyonist İsrail'e Ezan Protestosu

İsrail'in camilerden hoparlörlerle ezan okunmasının yasaklamasını öngören yasa tasarına ilişkin tepkiler giderek artıyor. Tasarının yasama komisyonundan onaylanarak İsrail meclisine sevk edilerek oylamaya sunulması İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından İsrail Konsolosluğu önünde ezan okunarak protesto edildi.

KUDÜS SEMALARINDA YANKILANACAK

İsrail'in Kudüs'te ezanın yasaklamak için yasa tasarısının oylamaya sunacağını söyleyen Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı, “İsrail bilmeli ki ezanı susturamayacaklar. Susturacakları bir hoparlör karşılığında milyonlarca ağızdan aynı sözcükleri duyacaklar. Kudüs semalarında Allahuekber nidalarını asla eksik olmayacak. Eğer ezandan rahatsız oluyorsanız işgal ettiğiniz toprakları bırakıp defolun gidin” dedi.

EZANSIZ BİR NESİL İSTİYORLAR

Siyonistlerin asıl hedefinin ezansız bir nesil yetişmesini sağlamak olduğunu ifade eden Yazıcı, “Katlederek bitiremedikleri Filistin halkını bu şekilde yok etmeye çalışıyorlar. Ama bunlar boş hayallerdir. Her gün şehitler vererek büyüyen Filistinli çocuklar şehitleri de, şehitlerinin davasını da, bu davanın ezanını da asla sahipsiz bırakmayacaktır” şeklinde konuştu.

yenişafak

Yorumlar