Kefer Kadum’da Siyonist Güçlerle Filistinliler Arasında Şiddetli Çatışmalar Yaşandı

Batı Yaka’nın Kefer Kadum beldesinde halkın 14 yıldır kapalı olan ana caddenin açılması için bugün (9 Aralık Cuma) yaptığı haftalık barışçıl gösterilere sert müdahale eden işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1230 Tarih: 09 Aralık 2016 06:55
Kefer Kadum’da Siyonist Güçlerle Filistinliler Arasında Şiddetli Çatışmalar Yaşandı

Beldedeki Halk Direniş Koordinatörü Murad Eştiye yaptığı açıklamada, kapalı olan ana caddeye gelen işgal askerlerinin toplanan gençlerin üzerine göz yaşartıcı bomba ve ses bombası yağdırdığını, caddenin sağına soluna kurduğu pusularda gençleri tutuklamak istediğini belirterek, işgal güçleriyle gençler arasında şiddetli çatışmaların çıktığını ifade etti.

Birinci intifadanın yıldönümüne denk gelen bu haftaki barışçıl gösterilerinde intifadanın direniş yolunun takip edilmesini isteyen belde halkı, yıllardır kapalı tutulan beldedeki ana caddenin de açılmasını istedi.
Batı Yaka’nın Kefer Kadum, Nebi Salih, Bel’in ve Na’lin gibi köy ve beldelerinde her hafta Cuma namazından sonra barışçıl gösteriler düzenleniyor, halk toprakları üzerinde inşa edilen duvarı protesto ediyor. 

fiem

Yorumlar