İşgal Edilmiş Bölgelerde Yaşayan Filistinliler Irk Ayrımına Tabi Tutuluyor

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan ve "İsrail vatandaşı" olarak tanımlanan Filistinliler arasında yürütülen bir kamuoyu yoklaması bu insanların %85'inin ırk ayrımı politikalarından doğrudan etkilendiğini ortaya koydu. 

Görüntülenme: 1314 Tarih: 11 Aralık 2016 11:45
İşgal Edilmiş Bölgelerde Yaşayan Filistinliler Irk Ayrımına Tabi Tutuluyor

Bugün yayınlanan kamuoyu araştırmasına göre söz konusu Filistinliler can güvenliği sorununun yanı sıra özellikle sağlık hizmetleri ve eğitim alanında ırk ayrımı politikalarına maruz kalıyorlar.

Uluslararası İnsan Hakları Günü münasebetiyle hazırlanan ve yayınlanan kamuoyu araştırması "İsrail" olarak nitelendirilen, 1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistinlilerin %85'i yahudilerle Araplar arasında kesinlikle eşitlik olmadığına inanıyor.

Araştırmanın ortaya koyduğu sonuçlara göre eşitsizliğin en bariz şekilde ortaya çıktığı ve Araplara en çok zulmedilen bölge Nakab bölgesi. Bu bölgede işgal rejimi Filistinlilerin evlerini yıkıyor, köyleri boşaltıyor ve yerlerine yahudileri yerleştirmek amacıyla köylülerin tamamını göçe zorluyor.

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan Filistinlilere işgal rejimi tarafından normalde İsrail vatandaşlığı ve kimlikleri veriliyor. Ancak kendilerine şimdiye kadar hiçbir zaman yahudi vatandaşlara tanınan haklar verilmedi.

fiem

Yorumlar