Hamas'tan İstanbul'daki Terör Eylemine Kınama

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) dün (10 Aralık Cumartesi) akşam İstanbul'da gerçekleştirilen ve 38 kişinin şehit olmasına, 150 civarında insanın da yaralanmasına neden olan terör eylemiyle ilgili bir açıklamada bulundu.  

Görüntülenme: 1703 Tarih: 11 Aralık 2016 16:56
Hamas'tan  İstanbul'daki Terör Eylemine Kınama

Hamas adına bugün açıklama yapan hareketin Siyasi Birim üyelerinden İzzet Er-Reşak, kişisel facebook sayfasında da yayınladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye, özellikle de bölgemiz olan Arap dünyasında mazlumların yanında durmasının bedeli olarak insanlarının canlarını ve kanlarını vermeye devam ediyor.

Polisleri ve sivilleri hedef alan terör eyleminde verdiği kayıplarından dolayı Türkiye'ye taziyelerimizi iletiyoruz. Bu eylem birinci derecede de bu büyük ülkenin istikrarını hedef almış bir saldırıdır."

Er-Reşak açıklamasında Türkiye'nin cumhurbaşkanıyla, halkıyla, ordusuyla ve polisiyle, bu kara kalpliler karşısında herhangi bir taviz vermeyecek kadar güçlü olduğunu vurguladı.

Dün akşam İstanbul'un Beşiktaş semtinde gerçekleştirilen ve özellikle polisleri hedef alan terör eyleminde çoğunluğu polislerden 38 kişi şehit olmuş, 150 civarında insan da yaralanmıştı.

fiem

Yorumlar