Beşiktaş Taraftarı İsrail Takımına Celtic Taraftarının Tavrını Takınacak Mı?

Beişiktaş, Uefa Avrupa Ligi'nde Siyonist İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva takımı ile eşleşti. 

Görüntülenme: 1645 Tarih: 12 Aralık 2016 03:25
Beşiktaş Taraftarı İsrail Takımına Celtic Taraftarının Tavrını Takınacak Mı?

'Radyo Spor' spikeri, kurayı duyururken "İlişkiler normale döndüğü ve bazı davalar düşürüldüğü için gerginlik yaşanacağını zannetmiyorum." ifadelerini kullanırken, maçın nasıl bir atmosferde oynanacağı merak konusu.
 
Hapoel Beer Sheva takımı Ağustos ayında İskoçya'nın Celtic takımı ile karşılaşmış, Celtic taraftarları stadyumu adeta Filistin için miting alanına çevirmişti.
 
İskoçya'da kuruluşundan bu yana genel olarak sol ideolojiye sahip kesimlerin ve işçilerin desteklediği Celtic Futbol Kulübü, İsrail kulübünü Filistin bayraklarıyla karşılamıştı.
 
İsrail'in Londra'da bulunan büyükelçiliği, Celtic taraftarlarını Filistin bayrağı açmamaları konusunda uyarmışsa da facebook üzerinden örgütlenen Celtic taraftarları, Filistin bayrağını "Filistin, Celtic ve adalet" için dalgalandıracaklarını duyurmuş ve bu eylemlerini gerçekleştirmişlerdi.
 
Filistin bayraklarıı açtıkları için UEFA'nın ceza verdiği Celtic taraftarı, cezaya rağmen Filistin'e desteğini sürdürmüştü.
 
Uefa'nın verdiği para cezasını kendi aralarında toplayan taraftarlar, cezanın iki katı para toplayıp, cezadan artan parayı Filistinliler için tıbbi yardım ile Beytüllahim'deki Aida Mülteci Kampı'na yardım dağıtmışlardı.
 
 
 
 

 

 

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar