Siyonist Güçler Kalendiya Kontrol Noktasında Filistinli Bir Genç Kadını Gözaltına Aldı

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, işgal güçleri dün (13 Aralık Salı) ikindi saatlerinde Filistinli bir genç kadını Kalendiya kontrol noktasında işgal askerlerine yönelik otomobille çarpma eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1379 Tarih: 14 Aralık 2016 07:30
Siyonist Güçler Kalendiya Kontrol Noktasında Filistinli Bir Genç Kadını Gözaltına Aldı

İşgalcilere ait 0404 sitesi, işgal güçlerinin Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya kontrol noktasında Filistinli bir genç kıza ateş açtığını öne sürerken, görgü tanıkları işgal askerlerinin genç kadına ateş açmadan gözaltına aldıklarını ve bu sırada öldüresiye darp ettiklerini söyledi.

 

İşgal güçlerinin olayın ardından kontrol noktasını her iki yönde de geçişlere kapattığı, Filistinlilerin kontrol noktasına yaklaşmalarına izin vermediği bildirildi.

 

İşgal medyası işgal güçlerinin Beyt Hanina sakinlerinden 31 yaşında Filistinli bir genç kadını Kalendiya kontrol noktasında gözaltına aldığını, otomobiliyle kontrol noktasına hızla gelen kadına ateş açılarak otomobilini durdurmaya zorlandığını, kadının yanında bıçak taşıdığını iddia etti.

 

Kudüs İntifadası'nın başladığı Ekim 2015'ten bu yana işgal güçleri kontrol noktalarında onlarca genç Filistinliyi bıçaklama veya otomobille çarpma eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla gözaltına aldı.

fiem

Yorumlar