İsveç Dışişleri Bakanı Filistin'in İşgalini Eleştirdi

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Filistin topraklarının 50 yıldır işgal altında ve Gazze Şeridi'nin 10 yıldır kuşatma altında olduğunu belirterek, Oslo Anlaşması'nın üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen barışın sağlanamadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1254 Tarih: 14 Aralık 2016 08:38
İsveç Dışişleri Bakanı Filistin'in İşgalini Eleştirdi

Wallström, bu açıklamayı bugün (14 Aralık Çarşamba) başkent Stockholm'de İsrailli yetkililerin ülkeye yapacağı resmi ziyaret sırasında kendisine randevu vermemeleri ile ilgili soruya cevap verirken yaptı.

Filistin'i bu hafta ziyaret etmeyi planladığını ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile görüşeceğini bildiren Wallström, Filistinli mevkidaşı Riyad El-Maliki ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle de bir araya geleceğini söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström işgal rejimine resmi ziyaret gerçekleştirmek istemiş fakat Filistinlilere verdiği destek nedeniyle işgal rejimi yetkilileri Wallström ile görüşmeyeceklerini açıkladıkları için ziyaret gerçekleşmemişti.

Wallström, tüm siyasi sorunların diyalogla çözülmesi çağrısında bulunarak, İsveç ile İsrail arasında birçok alanda işbirliği olduğunu söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanı, "İsrail'e ileride yapacağım ziyarette Filistin - İsrail sorununa uzun vadeli çözüm bulunmasını ümit ederim" dedi.

fiem

Yorumlar