İsmail Heniyye'den Direniş Vurgusu

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Filistin topraklarını işgalden kurtarmak için gerçekçi ve pratik bir seçenek olarak intifada ve direniş stratejisine bağlı kalmak gerektiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1546 Tarih: 15 Aralık 2016 12:42
İsmail Heniyye'den Direniş Vurgusu

Birzeit Üniversitesi İslami Kitle Öğrenci Grubu'nun dün (14 Aralık Çarşamba) Hamas'ın 29'uncu kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlediği etkinlikte konuşan Heniyye, "Direnişle topraklarımızın bir bölümünü, Gazze Şeridi'ni işgalden kurtardık. Özgürlerin Vefası Anlaşması'yla esirlerimizi özgürlüğe kavuşturduk" dedi.
İntifadayla Filistin halkının topraklarına ve vatanına bağlı olduğunu gösterdiklerini ifade eden Heniyye, Kudüs İntifadası'nın Filistin halkının diri olduğunu ve Filistin gençliğinin zor şartlara rağmen kendini yenileyebildiğini dile getirdi.
Heniyye, Hamas Hareketi'nin milli ve İslami sabitelere bağlı olduğunu ve onlardan kesinlikle taviz vermeyeceğini bildirdi.
Hamas'ın kutsal değerlere de bağlı olduğunu kaydeden Heniyye, işgalcilerin Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın veya Filistin topraklarının bir parçasının çehresini değiştirmelerine izin vermeyeceklerini söyledi.
İşgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlere seslenen Heniyye, Özgürlerin Vefası esir takası anlaşmasını gerçekleştiren Hamas'ın yeni bir esir takası anlaşmasını da gerçekleştirmeye gücü yettiğini belirtti.
Hamas Hareketi'nin Filistin'in birlik ve bütünlüğünü istediğini ifade eden Heniyye, uzlaşının sağlanması için gerekli esnekliği gösterdiklerini dile getirdi.

fiem

Yorumlar