Hamas'tan Siyasi Tutuklamalara Kınama

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Hamas’ın 29’uncu kuruluş dönümünde Batı Yaka’da mensup ve sempatizanlarına yönelik tutuklama ve ifadeye çağırmaları kınadı.  

Görüntülenme: 1777 Tarih: 16 Aralık 2016 12:17
Hamas'tan Siyasi Tutuklamalara Kınama

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum, Filistin Yönetimi’ne bağlı güçlerin Hamas mensuplarına yönelik baskı ve tutuklamalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada Burhum,  Siyonist işgal güçlerinin Hamas mensuplarına yönelik baskı ve operasyonlarına paralel olarak Abbas’a bağlı güçlerin de hareketin mensuplarına baskı yaptıklarını, Hamas liderlerinden Cemal El-Hur’un evine baskın düzenleyip terör estirerek yaptıkları aramada kendisine ve eşine saldırıp çocuklarını tutuklamak istediklerini, özgürlüğe kavuşmuş olan Mücahid El-Hur’u kaçırdıklarını ifade etti.

Mahmud Abbas ile Ramallah’taki Filistin hükümetine ve Fetih hareketine çağrıda bulunan Hamas sözcüsü Burhum, Hamas mensuplarına karşı yapılan baskı, tutuklama, baskın ve işkencelere son verilmesini istedi.

İşgal rejimiyle sürdürülen koordinasyona son verilmesi gerektiğini belirten Burhum, Filistin halkının birliği ve geleceği için çaba gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

fiem

Yorumlar