Filistinli Esirler Ahmed Ebu Fara ve Enes Şedid'in Davaları Salı Gününe Ertelendi

Siyonist işgal rejiminin yüksek mahkemesi bugünkü (18 Aralık Pazar) duruşmada, 86 günden beri açlık grevine devam eden Ahmed Ebu Fare ve Enes Şedid isimli iki esirin davalarının önümüzdeki Salı gününe ertelenmesine karar verdi. 

Görüntülenme: 1419 Tarih: 19 Aralık 2016 00:31
Filistinli Esirler Ahmed Ebu Fara ve Enes Şedid'in Davaları Salı Gününe Ertelendi

Filistin Esirler ve Özgürleştirilenler Heyeti'nin başkanı İsa Karakı'ın verdiği bilgilere göre bugün duruşmaya esirler heyetinin avukatı İyad Misk ile açlık grevindeki esirlerin avukatı Ahlam Haddad da katıldı. Mahkemenin, Wilson Hastanesi doktorunun esirlerin sağlık durumu hakkında verdiği rapora rağmen davanın önümüzdeki Salı gününe ertelenmesini kararlaştırdığı ifade edildi.

İsrail Yüksek Mahkemesi savcılığa, 86 gündür açlık grevinde olan Filistinli iki esire zorla gıda veya ilaç verilmesini teklif ettiği haber verildi.

Esirler ve Özgürleştirilenler Heyeti'nin başkanı İsa Karakı' yaptığı açıklamada, hastanenin verdiği raporun açlık grevindeki iki esirin durumlarının ertelemeyi kabul etmeyecek derecede ağır olduğunu ortaya koyduğuna, buna rağmen mahkemenin davayı ertelemesinin gerçekte onları ölüme terk etmeyi onaylama anlamına geldiğine dikkat çekti.

Karakı' aynı zamanda İsrail Yüksek Mahkemesi'nin ilk kez açlık grevindeki birilerine zorla gıda ve ilaç verilmesine karar verdiğini dile getirdi ve bunun aslında onların hayatlarının kurtarılması değil zorla ölüme götürülmeleri anlamına geldiğini, çünkü zorla gıda verilmesinin tüm tıbbi kurallara ve insanî değerlere aykırı olduğunu ifade etti.

fiem

Yorumlar