Siyonist General Eiland'tan Hizbullah İtirafı

Siyonist rejim İsrail'in İç Güvenlik Konseyi eski Başkanı General Eiland Hizbullah’ın her geçen gün artan askeri gücüne dikkat çekti.  

Görüntülenme: 1366 Tarih: 19 Aralık 2016 07:05
Siyonist General Eiland'tan Hizbullah İtirafı

General Eiland İsrail'in onuncu kanalına verdiği röportajda şunları söyledi: 'Hizbullah ile savaşa girmekten korkmanın nedeni Hizbullah'ın kitle imha silahlarına ulaşması ihtimali değildir. Bu korkunun nedeni, İsrail istihbaratının değerlendirmesi doğrultusunda, çeşitli menzillerde 130 bin füzenin bulunduğu Hizbullah'ın geleneksel cephanelikleridir.'

Bu bağlamda Eiland, İsrail'in Suriye'ye saldırısını önemsiz olarak nitelendirerek, bu saldırıların çok hesaplanmış bir şekilde yapılması ve bu rejime karşı doğrudan bir tepkiye neden olmaması gerektiğini söyledi.

Siyonist Rejim İç Güvenlik Konseyi eski Başkanı, İsrail Güvenlik Bakanı Avigdor Lieberman'ın, 'İsrail asla gelişmiş silahların Hizbullah'ın eline geçmesine izin vermeyecektir' yönündeki iddiasına değinerek, bu tip açıklamaların dolaylı bir şekilde Hizbullah'ın gücünün itirafı olduğunu belirtti.

Bu Siyonist General, Suriye savaşının sona ermesi ile birlikte Hizbullah'ın bu savaşın kazananlarından biri olacağını söyledi ve şu ifadelerde bulundu: 'Böyle bir durumda İsrail zor tercihler yapmalı ve bu durumda Hizbullah'a karşı bir savaşa girmemelidir.'

on4haber

Yorumlar