Batı Yaka'da Siyonist Yerleşimcilerin Araçlarına Saldırı Düzenlendi

İşgalcilere ait 0404 haber sitesi, Beytlahim'in güneyindeki Etzion Kavşağı yakınlarında taşlı saldırıya uğrayan Yahudi yerleşimcilere ait araçta maddi hasar meydana geldiğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1246 Tarih: 21 Aralık 2016 00:08
Batı Yaka'da Siyonist Yerleşimcilerin Araçlarına Saldırı Düzenlendi

Haberde, bugün (21 Aralık Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Yahudi yerleşimcilerin araçlarına Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde on ayrı taşlı saldırı düzenlendiği ifade edildi.

0404 sitesi, Yahudi yerleşimcilere ait araçlara El-Bire kentinin kuzeyinde Filistinlilerden gasp edilen topraklar üzerinde kurulu Beit El Yahudi Yerleşkesi yakınlarında, Nablus'un güneyindeki Doğu El-Leben köyü ile Ramallah'ın kuzeybatısındaki Deir Nizam civarında taşlı saldırı düzenlendiğini bildirdi.

İşgalcilere ait sitede yayınlanan haberde ayrıca, Yahudi yerleşimcilere ait bir aracın bu sabah Nablus'un güneyindeki Zatera kontrol noktası civarında taşlı saldırıya uğradığı, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı fakat araçta maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.

Kudüs İntifadası'nın başladığı Ekim 2015'ten bu yana çeşitli eylemlerle işgalcileri bunaltan Filistinli gençler, Yahudi yerleşimcilerin ve işgal güçlerinin araçlarını hedef alan taş ve molotof atma eylemlerini de yoğunlaştırdı.

fiem

Yorumlar