Hamas'tan Esirlerle İlgili Önemli Açıklama

Hamas Hareketi Siyasi Büro üyesi Ruhi Müşteha işgal güçlerinin Hamas Hareketinin elinde bulunan askerlerinin serbest bırakılması için bedel ödemeleri gerektiğini ifade etti.  

Görüntülenme: 1623 Tarih: 22 Aralık 2016 19:29
Hamas'tan Esirlerle İlgili Önemli Açıklama

Daha önceden işgal hapishanelerinde esir olan ve serbest bırakılan Müşteha “İşgal yönetimi çok sayıda tarafın ve devletin aracılığıyla Hamas Hareketinin elinde esir olan askerleri hakkında bilgi edinmeye çalıştı. Ancak bizim bu konudaki tavrımız asla değişmedi. İsrailli düşman, Filistinli esirlerin serbest bırakılması hususunda yapılan anlaşmaya saygı göstermediği sürece yeni bir müzakere asla sağlanmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Ruhi Müşteha Hamas’ın söz konusu anlaşma gereğince tutuklular serbest bırakılmadığı sürece İsrailli askerler hakkında herhangi bir bilgi dahi vermeyeceğini vurguladı.

Müşteha “Bizim esirlerimiz sabırlı ve kararlıdırlar. Biz bekleriz. Ancak aynı durum Hamas’ın elinde esir olan askerlerin aileleri için geçerli değil. Bu yüzden işgal güçlerinin hızlı hareket etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar