Mısır Cuntası Filistin'e Yine İhanet Etti

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, İsrail’in işgal ettiği Filistin toprakları üzerinde yeni yerleşim birimleri inşa etmesini kınayan karar tasarısını görüşmeyi Mısır’ın talebi üzerine ertelediği belirtildi.  

Görüntülenme: 1339 Tarih: 23 Aralık 2016 23:32
Mısır Cuntası Filistin'e Yine İhanet Etti

Reuters Haber Ajansı'nın BM’deki kaynaklara dayanarak verdiği haberde, Mısır’ın karar üzerinde istişarelerde bulunmak üzere BM’den kararı ele almayı ertelemesini istediği ifade edildi.
Birleşmiş Milletler'deki bir batılı diplomat ise verdiği bilgide, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’nin Mısır’ın BM'deki heyetiyle görüşüp, İsrail’in inşa ettiği yerleşkelerle ilgili kararın oylanmasının ertelenmesini sağlamalarını talep ettiğini söyledi.
BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararı dün akşam oylaması bekleniyordu.
Mısır’ın itirazıyla kararın oylanması ileri bir tarihe ertelendi.
Oylamanın ertelenmesiyle ilgili karardan birkaç saat önce işgal radyosuna konuşan İsrail’in BM temsilcisi, Amerikalı dostlarından konuyla ilgili tavırlarını göreceklerini belirterek, ABD’nin 2011 yılında kararı veto ettiği gibi bugün de veto etmesini beklediklerini söyledi.
Siyonist Başbakan Netanyahu da twitter’de yaptığı açıklamada “ABD'nin İsrail karşıtı bu kararı veto etmesi gerekir” demişti.
ABD'nin yeni seçilmiş başkanı Donald Trump da, ABD yönetimini İsrail’in Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşimini kınayan karar tasarısını veto etmeye davet etti.
BM'nin daha önce bu konuda aldığı birden çok karara rağmen İsrail hiçbir zaman yerleşke inşaatlarını durdurmadı, inşa edilenleri yıkmadı ve kararları da ciddiye almadı. 
 
fiem

Yorumlar