Bulgaristan En-Nayif Suikastı Dosyasını “İntihar” Diyerek Kapattı

Bulgar yetkililer, Filistin’in Sofya Büyükelçiliği’nde suikast sonucu hayatını kaybeden Ömer En-Nayif’le ilgili soruşturmayı bitirdiklerini, davanın suikast değil intihar olduğu gerekçesiyle dosyayı kapattıklarını eşine resmi olarak iletti.  

Görüntülenme: 1074 Tarih: 24 Aralık 2016 22:51
Bulgaristan En-Nayif Suikastı Dosyasını “İntihar” Diyerek Kapattı

En-Nayif’in eşi Ranya En-Nayif konuyla ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada Ranya En-Nayif, Bulgar yetkililerin kendisine bu kararı şifahi olarak ilettiklerini belirterek, intiharla ilgili herhangi bir belgeyi teslim etmediklerini söyledi.
En-Nayif’in eşi Ranya yaptığı açıklamada, kocasının işgal rejimi İsrail’e teslim edilmemek için sığındığı Filistin Büyükelçiliği’nde öldürülmesinin üstünü örtmeye çalışan Bulgar yetkililere güvenmediğini ifade etti.
Ranya En-Nayif, “Aile olarak Bulgar yetkililerin vardıkları sonuca şaşırmadığımızı söylemek isteriz. Biz bu tavrı cinayetin işlendiği ilk saatlerde okumaya başladık. Gözlerimizle delillerin yok edildiğini, gerçeklerin karartıldığını, seslerin bastırıldığını gördük. Bütün bunları büyükelçi ve ekibinden bazılarıyla işbirliği içinde yaptılar. El-Cezire’nin yayınladığı belgesel -ki gizli kalan taraf daha büyüktür- şehidin elçilik binasında uğradığı alçak saldırı ve komplonun ipuçlarını zaten veriyor” dedi.
En-Nayif ailesi açıklamasında, şehide karşı tuzak kuran ve hayatına kast edenleri bulma hakkından vazgeçmeyeceğini, bunun için Bulgar ve Avrupa mahkemelerinde girişimlerini sürdüreceğini ifade etti.
 
fiem

Yorumlar