Siyonist Rejim El-Halil'in Güneyinde 20 Binayı Yıkacak

İşgal yönetimi bugün (26 Aralık Pazartesi) El-Halil'in güneyindeki Yatta kentinde Filistinlilere aralarında evlerin ve caminin de bulunduğu yirmi binanın ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkılacağını tebliğ etti.  

Görüntülenme: 845 Tarih: 26 Aralık 2016 05:17
Siyonist Rejim El-Halil'in Güneyinde 20 Binayı Yıkacak

Yatta'daki Yerleşime Karşı Ulusal Komite Koordinatörü Ratib El-Cubur, işgal yönetimine bağlı "Sivil İdare" adlı birimin Yatta'nın güneydoğusundaki El-Mecaz ve Et-Tibyan bölgeleri sakinlerine 16 evin yıkılacağını bildirdiğini söyledi.
Quds Press Haber Ajansı'na konuşan El-Cubur, işgal yönetiminin bölgedeki bir caminin ve El-Mecaz ve Et-Tibyan'a elektrik sağlayan üç güneş enerjisi ünitesinin yıkılacağını tebliğ ettiğini açıkladı.
El-Cubur, söz konusu binaların uluslararası yardım kuruluşları tarafından inşa edildiğini ve bölgede yaşayan yaklaşık 200 kişinin ilkel koşullarda yaşadıklarını bildirdi.
Yerleşime Karşı Ulusal Komite Koordinatörü, resmi kurumlara ve insan hakları örgütlerine çağrıda bulunarak, bölge halkına yardımcı olmalarını istedi ve söz konusu yıkımların yapılması halinde onlarca insanın kış günü soğuk havada evsiz kalacağına dikkat çekti.
fiem

Yorumlar