Tunuslu Şehid Mühendis Ez Zuvari Kassam Tugaylarının İftiharıdır

Tunuslu mühendis Muhammed Ez-Zuvari’nin suikast sonucu şehit edilmesi ailesini, halkını ve dostlarını çok üzmüşse de, en büyük üzüntü bu mucit ve kâşifin İsrail’in MOSSAD ajanları tarafından fark edilmesidir.  

Görüntülenme: 1499 Tarih: 27 Aralık 2016 15:35
Tunuslu Şehid Mühendis Ez Zuvari Kassam Tugaylarının İftiharıdır

Bunun açıklamasını derin bir soruşturmadan sonra Kassam Tugayları yapacaktır.
Aynı şekilde vatanına ve dinine bağlı bu mühendisin Tunus topraklarında tasfiye edilmesi Kassam Tugayları’nı kaygılandırıyorsa, MOSSAD ajanlarının Tunus’un Safakes şehrine gidip bir Tunus vatandaşını katletmesi, İsrail istihbaratının topraklarında at koşuşturmasına fırsat veren Arap rejimleri için de endişe kaynağı olmalıdır. Bu konuda asıl görev Tunus yönetimine düşmektedir.
MOSSAD cinayet şebekesinin Tunuslu mühendis Muhammed Ez-Zuvari’yi tasfiye etmekle övünmesi aslında onun Arap devletlerini veya uluslararası hukuku hafife alması nedeniyle değildir. Aksine bu, MOSSAD’ın direnişin gelişen güvenlik sistemi karşısında gösterdiği zafiyet ve acziyet sebebiyledir. Düştüğü acziyet ve zafiyet sebebiyle MOSSAD hemen kendi varlığını hissettirip, İsrail toplumuna harika güçlere sahip olduğunu göstermek istedi. MOSSAD’ın bu alçakça cinayeti, otuz yıl önce yine Tunus topraklarında tasfiye ettiği şehit Ebu Cihad cinayetinden aşağı değildir.
Mucit mühendisi deşifre etmek İsrail’in MOSSAD şebekesi için bir iftihar ise, Tunuslu mühendisin Kassam Tugayları’na iştirak edip buluşlarını direnişin hizmetine vermesi de her Arap için bir iftihardır.
Bunun bazı nedenleri var:
Birincisi: Kassam Tugayları artık sadece Filistinlilerle ilgili değildir. Aksine ümmetin bütün şerefli insanlarıyla ilgilidir. Bu bile, Arap halkların direnişi kucakladığını, Filistinlilerin verdiği bedelden aşağı olmayan bedeller ödediğini gösteriyor.
İkincisi: Önümüzdeki savaşlarda işgalci düşmanı sarsacak ve ona sürprizler hazırlayacak Kassam Tugayları’nın gelişmiş savaş gücünü gösteriyor. Bu güç, direnişe her türlü desteği veren ve kendini direnişe adayan Müslüman ümmetin yaptığı üretimin sonucudur. Bu ümmet daha çok vermeye de hazırdır.
Üçüncüsü: Akıllı adam hatadan ders çıkaran, onun olumsuz izlerini aşan, durmadan savaş maharetlerini geliştiren kişidir. Bunu da Filistin direnişini muhabbetle kucaklayan Arap halkların enerjilerine açılmakla yapar. Mühendis Ez-Zuvari’nin şehadeti binlerce üretken mühendisin tecrübe ve deneyimlerini paylaşmak için Kassam Tugayları ile iletişime geçmesine vesile olacak.
Allah, hak, hukuk, görev ve vefa şehidi Tunuslu mühendis Muhammed Ez-Zuvari’ye rahmet etsin.
 
fiem

Yorumlar