Kassam Tugaylarından Tunuslu Şehid Mühendise Vefa

Hamas Hareketi’nin askeri kanadını temsil eden KassamTugayları şehit edilen mühendis Muhammed Ez-Zevari’nin yolunun sürdüreceklerini açıkladılar. 

Görüntülenme: 2212 Tarih: 27 Aralık 2016 10:51
Kassam Tugaylarından Tunuslu Şehid Mühendise Vefa

Geçtiğimiz Pazartesi günü akşamı Gazze’de Şehit Muhammed Ez-Zevari’yi anmak için düzenlenen programda Kassam Tugayları tarafından da açıklama yapıldı. Açıklamada Zevari’nin şehadetinin bu mübarek yolu olumsuz anlamda asla etkilemeyeceği ve gasıp düşmana karşı yürütülen mücadelede tüm güçleriyle savaşmaya devam edecekleri ifade edildi.

“Filistin davası uğruna kanını, canını feda eden, bu dava uğruna ter akıtan ümmetin kahramanlarına olan vefa borcumuzu asla unutmayacağız. Onlardan kimi ahdini yerine getirdi, kimi de beklemektedir. Zafere dek Siyonist düşmana karşı savaşacağımıza dair söz veriyoruz” ifadelerine de yer verildi.

İslam ümmetinin ve Arap dünyasının gençlerine seslenen tugaylar silahları yalnızca bir tek düşmana doğrultma çağrısı yaptılar.

Filistin direnişinin tarihinde tek başına büyük işlere imza atan örnek isimlerin varlığından söz eden Kassam Tugayları “İzzeddin El-Kassam bu isimlerden biriydi. O nasıl ki bağımsız Suriye halkının arasından çıkıp bu davaya destek verdiyse bugün kendisini andığımız Muhammed Ez-Zevari de Tunus’tan aramıza katılıp bu mücadeleye destek vermiştir” ifadelerini kullandılar.

Zevari’nin Siyonist düşmanla savaşa hazırlık kapsamında, beraberindeki birkaç kişiyle birlikte etkili ve kritik bir rol oynadığını ifade eden Tugaylar, 2014 Savaşında Zevari’nin ortaya koyduğu başarılarla Müslümanların yüreğine su serptiğini ifade ettiler.

“Ebabil uçağını uçuran senin ismin nasıl olur da Tunus’un ve Filistin’in semalarına yazılmaz” diyen Tugaylar, Zevari’nin Filistin direnişi için kritik öneme sahip olan bir alanda büyük başarılara imza attığını vurguladılar.

Kassam Tugayları sözlerini şöyle sürdürdü: “Düşman Zevari’nin ölümüyle sevinç duymuş olabilir. Ancak Siyonist düşman şunu bilmiyor ki, ümmetimiz Muhammed Ez-Zevari gibi daha binlercesini doğuracak güçtedir. Bizim binlerce Zevarimiz var ve bu yüzden her ne olursa olsun düşmanın elde edeceği yenilgi ve kayıptan başka bir şey değildir!”

Son olarakŞehid Mühendis MuhammedZevari’nin ailesini ve Filistin davasına destek veren Tunus halkını selamlayan Kassam Tugayları “Özgür Kudüs’te ve özgür Mescid-i Aksa’da namaz kılma sözü vererek” sözlerini tamamladılar.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar