Hamas ile Mısır Arasında Görüşmeler Yakında Başlayacak

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Dr. Mahmud Ez-Zehhar, yakında Kahire’de Hamas liderleriyle Mısırlı yetkililer arasında görüşmelerin olacağını belirterek, Mısır’ın Gazze için gösterdiği kolaylıklar nedeniyle memnuniyet duyduklarını söyledi.  

Görüntülenme: 1535 Tarih: 29 Aralık 2016 03:27
Hamas ile Mısır Arasında Görüşmeler Yakında Başlayacak

Filistin Enformasyon Merkezi’nin kendisiyle yaptığı röportajda gündemdeki konularla ilgili soruları cevaplayan Hamas liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar, Hamas Siyasi Birimi başkan yardımcısı İsmail Heniyye’nin Musa Ebu Merzuk ile birlikte Gazze’ye dönerken Kahire’yi ziyaret edeceğini ve burada Mısırlı yetkililerle görüşeceğini söyledi.
Mısır’ın son zamanlarda gösterdiği tavra değinen Ez-Zehhar, Mısır’ın Gazze için gösterdiği kolaylıkları memnuniyetle karşıladıklarını, bu tutumu iki tarafın maslahatına olacak şekilde gidişatı gözden geçireceğinin işareti olarak gördüklerini ifade etti.
Tunuslu mühendis Muhammed Ez-Zuvari’ye yapılan suikasta değinen Hamas lideri Ez-Zehhar, işgalcinin cinayeti kabul ettiğini hatırlatarak, Filistinliler olarak kendilerini ve ümmeti koruma hakları olduğunu kaydetti.
Kendisinin hareket içinde yeni bir akım oluşturmaya çalıştığıyla ilgili basında çıkan haberlere sert tepki gösteren Ez-Zehhar, Hamas’ın şura esasına dayandığını dolayısıyla ayrılığın haram olduğunun altını çizerek, “Evet bazen görüş ayrılıkları oluyor. Bakış açıları değişiklik gösterebiliyor. Ama sonunda kararı çoğunluk veriyor. Çoğunluk bir şeye karar verdiğinde ise onu destekleyen ve karşı çıkanların hepsi kararı destekler duruma geliyor” dedi.
fiem

Yorumlar