Terör Rejimi İsrail Hamas'ın Esir Liderlerinden Ebu’l-Heyca’nın Eşinin Tedavi Olmasını Engelliyor

Siyonist işgal rejiminin, işgal zindanlarında bulunan Hamas liderlerinden Cemal Ebu’l-Heyca’nın eşinin Filistin dışında tedavi olmasına izin vermemesi Esma Ebu’l-Heyca’nın çocuklarını düşündürüyor.  

Görüntülenme: 1157 Tarih: 29 Aralık 2016 18:07
Terör Rejimi İsrail Hamas'ın Esir  Liderlerinden Ebu’l-Heyca’nın Eşinin Tedavi Olmasını Engelliyor

Siyonist işgal rejimi Esma Ebu’l-Heyca’nın Kudüs’teki Fransa Hastanesinde tedavi olma isteğini reddettiği gibi, Ürdün’e gitmesine de izin vermedi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan Esma Ebu’l-Heyca’nın kızlarından Benan “işgalci annemin ağır ağır ölmesini istiyor. Tedavisinin gecikmesi ve beynindeki urun giderek büyümesi annemin üzerinde baskı oluşturuyor ve sinirlerini bozuyor. Bunun sonucunda sol gözünde görme bozukluğu meydana geldiği gibi, koku alma yetisini de kaybetti” dedi.
Benan, işgalcinin tedavisine izin vermemesi yüzünden annesinin iki gözünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
Kızlarından Sacide ise, işgalcinin kardeşlerinden İmad’ı tutuklamasıyla annesinin yaşadığı sıkıntıların katlandığını ve ağrılarının arttığını belirterek, bu ağrılar nedeniyle hastaneye gittiğini, ancak doktorların beynin alt bölgesinde bulunan kanserli urun büyüdüğünü söylediklerini ifade etti.
Sacide, 1988 yılında kansere yakalanan annesinin 1992 ve 1998 yıllarında iki kez ameliyat olduğunu hatırlatarak, Kudüs’teki Fransız Hastanesinin uru aldırmak için izin belgesi istediğini, ancak işgal yönetiminin izin vermediğini, bunun üzerine Ürdün’e gidip tedavi olmak istediğini, fakat Ürdün’e giderken El-Kerame kapısından geri çevrildiğini kaydetti.
Muhabirimize konuşan Sacide, kanserli uru alınması için ameliyat yapabilecek hastanelerin çok az olduğunu hatırlatarak, doktorların da kendilerini uyararak, Allah göstermesin olası bir hatanın annelerinin felç olmasına, hafızasını kaybetmesine veya ölmesine neden olabileceğini söylediklerini belirtti.
 
fiem

Yorumlar