Filistin Esirleri Araştırma Merkezi Sözcüsü:''İşgal Rejimi Esirleri Cezalandırmak İçin Telefon Meselesini Büyütüyor''

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi sözcüsü Riyad El-Eşkar, işgal rejiminin esirlere yönelik baskı ve zulümlerini meşru göstermek için içeriye telefon sokma meselesini büyüttüğünü söyledi.  

Görüntülenme: 1407 Tarih: 30 Aralık 2016 19:18
Filistin Esirleri Araştırma Merkezi Sözcüsü:''İşgal Rejimi Esirleri Cezalandırmak İçin Telefon Meselesini Büyütüyor''

Araştırma Merkezi aktivistlerinden El-Eşkar, Filistinli esirlere cep telefonları ulaştırılmasıyla ilgili işgal rejiminde yayınlanan haberler ve yapılan tahrikler üzerine basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada El-Eşkar “işgal rejimindeki basın yayın organları son dönemde, Filistinli esirlere çok sayıda cep telefonu ulaştırılması ve bunun üzerine bazı müdürlerin görevden alınmasıyla ilgili haberleri yoğun bir şekilde işledi. İşgal yönetimi bununla işgal rejimi istihbaratının cezaevlerine çok sayıda cep telefonu sokulduğu iddiasını güçlendirmeyi amaçlıyor” dedi.
El-Eşkar, işgal rejimi televizyonu 2. Kanalının konuyu işleyişini ve abartılı şekilde yayınlamasını kınadıklarını, kanalın haberlerinde Gazze’deki direniş örgütlerinin işgal altındaki Filistin topraklarında eylem yapılması talimatlarını dışarıya iletmeleri işgal zindanlarındaki Filistinli esirlere cep telefonu ulaştırmak için milyonlarca Şikel para harcadıklarını iddia ettiğini belirtti.
Bu iddiaların yalan olduğunu belirten El-Eşkar, meselesinin işgalcinin ziyaretleri engellemesi yüzünden esirlerin aileleriyle görüşebilmesi için içeri sokulan birkaç telefondan ibaret olduğunu dile getirdi.
El-Eşkar yaptığı basın açıklamasında, bütün bunların işgalcinin esirlere yaptığı baskılar ve onların aileleriyle konuşma hakkını gasp etmesi yüzünden yaşandığını belirterek, ailelerin yakınlarının durumunu öğrenme hakkına sahip olduğunu hatırlattı.
El-Eşkar’a göre işgal rejimi, esirlere saldırmak, soğuk günlerde onları dışarı çıkarıp saatlerce soğukta bekletmek, intikam almak, şahsi eşyalarına el koymak, çıplak arayarak onları rencide etmek, duvarları ve parkelerini sökmek yoluyla esirlere karşı yeni baskı ve baskınlara zemin hazırlamak için,  çok sayıda telefonun içeri sokulduğunu iddia ediyor. 
 
fiem

Yorumlar