Katil İsrail Hükümetinin Esir Askerler Dosyasını Kabineye Taşımasının Arka Planı

Siyasi analist En-Nuami, kabinenin bu konuda askeri bir çözümü önereceğini tahmin etmediğini belirterek, “Gazze’de askeri operasyonlarda kaybolan askerleri geri getirmek için yine askeri bir öneriyi düşünmek son derece uzak bir ihtimal”  dedi.  

Görüntülenme: 1372 Tarih: 31 Aralık 2016 12:49
Katil İsrail Hükümetinin Esir Askerler Dosyasını Kabineye Taşımasının Arka Planı

Siyonist işgal rejimi konusunda uzman araştırmacı Salih En-Nuami, işgal hükümetinin 2014 yılında meydana gelen Yenilmiş Ekin Savaşı’ndan sonra ilk kez esir askerler dosyasını kabineye taşımasının arkasında ailelerin oluşturduğu baskı olduğunu söyledi.
Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı değerlendirmede En-Nuami, kabinenin esirler dosyasını tartışmasının dolaşan bazı bilgilere işaret ettiğine dikkat çekerek, Türkiye’nin daha önce bu dosyada arabulucu olabileceğini söylemesinin de bu konuda çabaların olduğunu gösterdiğini söyledi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan kendisiyle yapılan röportajda, İsrail’in kabul etmesi durumunda İsrail ile Hamas arasında esir takası için arabuluculuk yapabileceğini söylemişti.
Siyasi analist En-Nuami, kabinenin bu konuda askeri bir çözümü önereceğini tahmin etmediğini belirterek, “Gazze’de askeri operasyonlarda kaybolan askerleri geri getirmek için yine askeri bir öneriyi düşünmek son derece uzak bir ihtimal”  dedi.
İşgal rejimi ikinci televizyon kanalı verdiği haberde, İsrail kabinesinin Pazar günü kayıp iki askerin geri getirilmesi için toplanacağını belirtti.
İşgal rejimi televizyonlarından ikinci kanalın verdiği haberde, toplantının kayıp askerlerin aileleriyle Başbakan Benyamin Netanyahu arasında güven krizinden dolayı yapılmasına karar verildiğine dikkat çekerek, krizin İsrail ile Türkiye’nin yaptığı anlaşmada İsrail’in iki askerin dosyasını anlaşmaya dahil etmemesiyle daha da derinleştiği ifade edildi.
Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları geçen Nisan ayında elinde dört işgal askerinin bulunduğuyla ilgili açıklama yapmış, ancak askerlerin sağ mı, ölü mü oldukları konusunda bir açıklama yapmamıştı.
fiem

Yorumlar