Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Derneği Esir Çocukları ve Eşlerine Vefa Girişimi Başlattı

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Derneği “Vaid” ile Sosyal İşler Bakanlığı’na bağlı Kadın ve Toplumu Güçlendirme Merkezi, Gazze’nin orta kesiminde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı’nda esirler eşleri ve çocuklarıyla ilgili bir girişim başlattı.  

Görüntülenme: 1309 Tarih: 31 Aralık 2016 13:22
Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Derneği Esir Çocukları ve Eşlerine Vefa Girişimi Başlattı

Kadın ve Toplumu Güçlendirme Merkezi, Gazze’nin orta kesiminde bulunan 23 esirin eşlerine ve çocuklarına ziyarette bulunmadan önce daha önce tutuklanıp serbest bırakılan bazı esirler ve aktivistlerle görüşüp girişim hakkında bilgi verdi.
Vaid Derneği çalışanlarından eski esir Celal Sakr yaptığı açıklamada, Kadın ve Toplumu Güçlendirme Merkezi’nin bu girişimiyle toplumda ve özellikle de şehit, esir ve işçi aileleri arasında örnek bir çalışma gösterdiğini söyledi.
Etkinlikte konuşan eski esirlerden Süleyman Ebu Şemmas, parmaklıklar arasında olan esirin ailesiyle görüşmenin ve onu sahiplenmenin önemli olduğunu vurguladı.
Ebu Şemmas yaptığı konuşmada, “Birçok çocuk esir babasını tanımıyor. Sadece fotoğrafını biliyor. Esir ve ailesi toplumun kendileriyle ilgilendiğini, görüştüğünü görürse bu onların maneviyatını yükseltecek ve morallerini düzeltecektir” dedi.
Kadın ve Toplumu Güçlendirme Merkezi Müdürü Naime Suveydan ise yaptığı konuşmada, merkezin Filistin kadınının, özellikle de esir eşlerinin sıcak yuvası olduğunu hatırlatarak, maddi ve manevi desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.
fiem

Yorumlar