Hamas:Siyonist Rejimin Aldığı Kararlar Direnişe Boyun Eğdiremeyecek

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Gazze Şeridi'nde tutulan esir işgal askerleri konusunda işgal hükümetinin önünde direnişin şartlarını kabul etmekten başka seçenek olmadığını ifade etti.  

Görüntülenme: 1691 Tarih: 02 Ocak 2017 07:40
Hamas:Siyonist Rejimin Aldığı Kararlar Direnişe Boyun Eğdiremeyecek

Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamada, işgal rejimi güvenlik kabinesinin dün (1 Ocak Pazar) aldığı şehitlerin naaşlarını iade etmeme kararının kanunsuz çetelerin barbarca gerçekleştirdikleri intikam eylemlerine benzediğini söyledi.
 
Kasım, işgal rejiminin bu tür tavırlarının hiçbir faydası olmadığını, Filistin halkının ve direnişinin iradesini kıramayacağını belirtti.
 
Geçmişteki deneyimlerin bu tür cezalarla Filistinlilerin iradelerinin kırılamayacağını gösterdiğini hatırlatan Kasım, esir askerler konusunda işgal hükümeti için direnişin şartlarını yerine getirmekten başka seçenek olmadığını vurguladı.
 
Gazze Şeridi'nde esir tutulan işgal askerleri konusunda Hamas'a baskı yapmak isteyen işgal rejimi güvenlik kabinesi, dünkü toplantısında Hamas üyesi esirlere ve şehitlere yönelik bir dizi cezalandırıcı karar aldı.
 
Yediot Ahranot gazetesi cezalandırma planının Hamas üyesi esirlere baskı yapmayı, ziyaret sayısını azaltmayı ve şehit naaşlarının iade edilmemesini içerdiğini bildirdi.
 
fiem

Yorumlar