Siyonist Güçler Nefha Cezaevi'ne Baskın Düzenledi

İşgal rejimi güvenlik kabinesinin Filistinli esirleri cezalandırma yönünde aldığı kararın ardından Nefha Cezaevi'nde işgal güçleri ve esirler arasında yaşanan kavgada üç esir yaralandı.  

Görüntülenme: 1258 Tarih: 03 Ocak 2017 10:13
Siyonist Güçler Nefha Cezaevi'ne Baskın Düzenledi

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Başkanı Bakan İsa Karakıa, esirlerin cezaevi idaresi ve cezaevine baskın düzenleyen işgal güçleriyle çatışmalar sırasında yaralandıklarını söyledi.
Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti işgal güçlerinin Nefha Sahra Cezaevi'ne dün (2 Ocak Pazartesi) öğle saatlerinde baskın düzenleyerek intikam amacıyla ve barbarca esirlere saldırmasını kınadı.
Heyet, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, baskın sırasında işgal güçlerinin esirleri darp ettiğini ve üzerlerine göz yaşartıcı gaz sıktığını, esirlerden yaralananlar olduğunu ve eşyalarının zarar gördüğünü ifade etti.
Bildiride, baskın sırasında işgal güçlerinin 10 esiri diğerlerinden tecrit ettiği ve tecrit edilen esirler arasında 4 nolu bölümün temsilcisi esir Muhammed Ed-Dahnun'un da bulunduğu açıklandı.
Esirler Enformasyon Ofisi Müdürü Abdurrahman Şedid de işgal güçlerinin Nefha Cezaevi'nde İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi esirlerin kaldığı 1 nolu bölüme baskın düzenlediğini ve koğuşlarda arama yaptığını söyledi.
Şedid, işgal güçlerinin esirlerin cezaevi mutfağını kullanmalarına izin vermediğini ve cezaevinde gerginliğin devam ettiğini bildirdi.
 
fiem

Yorumlar