Siyonist Güçler Arama Yaptığı Onlarca Evin Altını Üstüne Getirdi

Nablus'un doğusundaki Belata Mülteci Kampı'nda işgal güçlerinin bugün (3 Ocak Salı) gerçekleştirdiği ve yaklaşık 5 saat süren baskından geriye kalan yıkım ve tahribat kamp sakinlerinin dedelerinin 1948'de yaşadıklarını aratmadı.  

Görüntülenme: 1337 Tarih: 03 Ocak 2017 18:42
Siyonist Güçler Arama Yaptığı Onlarca Evin Altını Üstüne Getirdi

İşgal güçlerinin arama yaptıkları evlerde gerçekleştirdikleri tahribat bu kez kameralarca kaydedildi ve sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıldı.
Belata Mülteci Kampı'nın Güney Mahallesi'ndeki üç katlı evinde enkaza dönen eşyaların arasında konuşan Nasır Sübeytan, evdeki hiçbir eşyanın işgal askerlerinin gazabından kurtulamadığını söyledi.
Sübeytan, işgal askerlerinin ayrıca baskın sırasında evin içine polis köpekleri soktuğunu ve çocukları korkuttuğunu ifade etti.
Yüzlerce işgal askerinin gece yarısından sonra saat 01:00 civarında dört bir yandan Belata Mülteci Kampı'na girerek evlere baskın düzenlemeye başladığı bildirildi.
İşgal güçlerinin baskın düzenlediği evlerde yaşayanları sokak ortasında sorguya çektiği ve çoğu eski esir beş genci gözaltına aldığı kaydedildi.
Sübeytan, işgal güçlerinin kendisinden Ariel Yahudi Yerleşkesi'ndeki işgal polisine ifade vermeye gitmesini istediğini, ayrıca oğulları Ziya ve İhab'ı mutlaka teslim etmesi yönünde tehditte bulunduğunu söyledi.
 
fiem

Yorumlar