Gazzeli Balıkçıların Çilesi Bitmiyor

Gazze'deki Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, işgal güçlerinin batırdığı teknede bulunan balıkçılardan birinin denizde kaybolmasını protesto amacıyla balıkçıların bugün (5 Ocak Perşembe) ve yarın avlanmaya çıkmayacaklarını açıkladı.  

Görüntülenme: 1725 Tarih: 05 Ocak 2017 19:54
Gazzeli Balıkçıların Çilesi Bitmiyor

Gazze Limanı'nda düzenlenen protesto gösterisi sırasında gazetecilere konulan Ayyaş, kayıp balıkçıyı arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Ayyaş, işgal donanması hücumbotunun balıkçı teknesini kasıtlı olarak çarparak batırdığını belirterek, kaza olduğu iddiasını yalanladı.
Gazzeli balıkçılar ve kayıp balıkçı Ahmed Muhammed El-Hesi'nin ailesi bu sabah balıkçıların kullandığı limanda toplanarak işgal güçlerinin işlediği cinayeti protesto etti.
Filistin Ulaştırma Bakanlığı sözcüsü Muhammed Yasin, işgal donanmasına ait hücumbotun dün gece Filistinli balıkçılara ait tekneye kasıtlı olarak çarptığını ve batan teknede bulunan balıkçılardan birinin kayıp olduğunu, kayıp balıkçıyı arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
İslami Direniş Hareketi (Hamas) ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistinli balıkçılara yönelik saldırılardan tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu ifade etti.
 
fiem

Yorumlar