Kaybolan Filistinli Balıkçıyı Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Siyonist işgal güçlerine ait askeri hücumbotların 4 Aralık Çarşamba akşamı Filistinlilere ait bir balıkçı teknesine kasıtlı bir şekilde çarpması sonucu denize düşen ve kaybolan Muhammed El-Hesi (33) isimli balıkçıyı arama çalışmalarının bugün de sürdürüldüğü haber verildi.  

Görüntülenme: 1353 Tarih: 06 Ocak 2017 07:10
Kaybolan Filistinli Balıkçıyı Arama Çalışmaları Devam Ediyor

El-Hesi'nin izlerinin çarpma sonrasında Gazze'nin kuzeyinin sahiline yakın bir yerde kaybolduğu ve aramalardan henüz bir sonuç alınamadığı ifade edildi.
Balıkçılar Sendikası başkanı Nizar Ayyaş, kaybolan balıkçının Gazze'nin kuzeyinin açıklarında ölü olarak bulunduğuna dair haberlerin doğru olmadığını söyledi. Ayyaş, El-Hesi ailesi tarafından yapılan açıklamada, kaybolan balıkçı Muhammed El-Hesi'nin Kuzey Gazze açıklarında ölü olarak bulunduğuna dair haberlerin doğru olmadığının bildirildiğini ifade etti.
Siyonist işgal güçlerine ait hücumbotların gerçekleştirdiği kasıtlı çarpma ve bu sebeple bir balıkçının kaybolması Gazze bölgesinde büyük tepkilere neden olmuş ve Balıkçılar Sendikası avlanma işlerini iki gün süreyle askıya alarak olayı protesto etme kararı almıştı.
Hamas tarafından yapılan açıklamada da balıkçının kaybolmasının sorumluluğunun tamamen siyonist işgal güçlerine ait olduğu ve bu tür saldırıların ilk kez yapılmadığı, daha önce de değişik zamanlarda benzer saldırıların gerçekleştirildiği vurgulandı. 
 
fiem

Yorumlar