Siyonist Güçler Barışçıl Gösterilere Saldırdı

Bugün (6 Ocak Cuma) Batı Yaka'nın Kefer Kadum ve Bel'in beldelerinde geleneksel olarak düzenlenen ve işgal rejiminin ırkçı ayrım duvarını protesto eden yürüyüşlere işgal güçlerinin yine saldırdığı, saldırılarda bazı kişilerin yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 926 Tarih: 06 Ocak 2017 09:55
Siyonist Güçler Barışçıl Gösterilere Saldırdı

Batı Yaka'nın Kalkiliya vilayetinde yer alan Kefer Kadum beldesinde haftalık olarak düzenlenen yürüyüşte, Kadomim yahudi yerleşim merkezine iskân edilen yerleşimcilerin kullanması için 14 yıldan beri Filistinlilere kapalı tutulan ana yolun Filistinlilere de açılması istendi.
Beldedeki Halk Direnişi organizatörü Murad Şitevi'nin verdiği bilgilere göre işgal güçleri kalabalık bir askerî grupla beldeye baskın düzenledi ve yürüyüşçülere saldırdılar. Baskın düzenleyen işgal güçleri gaz bombalarıyla, ses bombalarıyla, gerçek mermilerle ve plastik mermilerle saldırılar gerçekleştirdiler. Saldırılar yüzünden birçok kişi yaralandı. Yürüyüşe katılan gençler de saldırı düzenleyen askerlere taşlarla karşılık verdiler.
İşgalcilerin tutuklama yapmak için bazı yerlere baskınlar düzenledikleri ancak tutuklama gerçekleştiremedikleri ifade edildi.
İşgal güçleri Batı Yaka'nın orta kesiminde yer alan Ramallah'ın batısındaki Bel'in'de de haftalık olarak, yahudi yerleşimine ve ırkçı ayrım duvarına karşı düzenlenen yürüyüşe saldırı düzenlediler.
Filistinli gençler saldırılara direndi ve gençlerden bazılarının askerî jeeplerin üstüne çıkması dikkat çekti.
 
fiem

Yorumlar