Cesedine Ulaşılamayan Balıkçı El-Hesi'nin Hayatından Ümit Kesildi

İşgalcilere ait hücûmbotların çarptığı bir tekneden denize düşerek kaybolan ve üç günden beri yapılan aramalara rağmen henüz izine rastlanmayan balıkçı Muhammed Ahmed El-Hesi'nin hayatından ümit kesildi. 

Görüntülenme: 1582 Tarih: 07 Ocak 2017 03:34
Cesedine Ulaşılamayan Balıkçı El-Hesi'nin Hayatından Ümit Kesildi

Balıkçı Hesi'nin ailesi yaptığı açıklamada geçtiğimiz Çarşamba akşamı Beyti Lahiya sahiline yakın bir yerde işgalcilerin hücûmbotlarının kasıtlı bir şekilde çarparak batırtığı tekneden denize düşerek kaybolan ve henüz herhangi bir yerde izine rastlanmayan Muhammed El-Hesi'nin hayatından artık ümit kestiklerini dile getirdi.
Aile 48 saatten fazla süreden beri yapılan aramalarda hiçbir izine rastlanmayan oğullarının Allah katında şehit olmasını ümit ettiklerini dile getirdi.
Aile, 32 yaşında hayatını kaybeden Muhammed El-Hesi'nin ölümünden tamamen işgal rejiminin sorumlu olduğunu, çünkü onun balık avlama amacıyla kullandığı teknenin kasıtlı bir çarpmayla batırıldığını ve kendisinin de teknesinin batırılması suretiyle denize düşürüldüğünü ve kuvvetli ihtimalle boğularak hayatını kaybettiğini ifade etti.
Aile, uluslararası kuruluşlardan, Kızılhaç'ın uluslararası komitesinden ve insan hakları kuruluşlarından, oğullarının cesedinin kendilerine verilmesi için ve taşıdığı sorumluluktan dolayı işgal rejimine baskı yapmalarını ve Gazzeli balıkçıların haklarının korunması, onların haklarına tecavüzlerin cezasız kalmaması için devreye girmelerini istedi.
Aile, oğullarına yönelik saldırının sorgulanması için işgal rejiminin peşini takip etmeye, uluslararası yargı kurumları ve hukuk mekanizmaları nezdinde olayın ele alınmasını sağlamak için girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini bildirdi.
fiem

Yorumlar