Siyonist Rejim Hücum Botlarının Kayığına Çarpması Üzerine Denize Düşüp Kaybolan Balıkçı El-Hesi İçin Gazze'de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İsrail hücumbotlarının geçtiğimiz Çarşamba akşamı (4 Ocak) kasten çarparak batırdığı balıkçı teknesinde bulunan ve yapılan tüm aramalara rağmen hiçbir izine rastlanamadığı için hayatından tamamen ümit kesilen Gazzeli balıkçı Muhammed Ahmed El-Hesi için bugün (7 Ocak Cumartesi) öğleden sonra gıyabi cenaze namazı kılındı. Ayrıca sembolik bir cenaze töreni düzenlendi.  

Görüntülenme: 1755 Tarih: 07 Ocak 2017 20:37
Siyonist Rejim Hücum Botlarının Kayığına Çarpması Üzerine Denize Düşüp Kaybolan Balıkçı El-Hesi İçin Gazze'de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

32 yaşında hayatını kaybeden şehit balıkçı El-Hesi'nin cesedine ulaşılamamakla birlikte, sembolik anlamda Gazze kıyısında balıkçılar limanından cesedi alındı. Şehit El-Hesi'nin ruhuna gıyabi cenaze namazı kılındı ve ardından sembolik cenazeye, cenaze töreni düzenlendi. Törene başta Filistin Meclisi Başkanı'nın baş yardımcısı Ahmed Bahr olmak üzere birçok milletvekili ve yüzlerce Gazzeli katıldı.
Meclis Başkanı'nın baş yardımcısı Ahmed Bahr cenaze töreninde yaptığı konuşmada işgalci korsanların Filistinli balıkçılara yönelik saldırılarının balıkçılar hakkında işlenmiş çok açık suç olduğunu vurguladı.
Bahr konuşmasında, Muhammed El-Hesi'nin şehit edilmesinin işgalcilerin gündelik suçlarının bir göstergesi olduğunu ancak bunun yeni ve diğerlerinden büyük bir suç olduğunu, onun şehit edilmesinden de işgal rejiminin ve yöneticilerinin sorumlu olduğunu vurguladı.
Ahmed Bahr konuşmasında; "Şu çocukların, şehidin çocuklarının ne suçları vardı?" diye sorarak uluslararası insan hakları kuruluşlarını bu cinayet karşısında devreye girmeye, görevlerini yerine getirmeye çağırdı.
 
fiem

Yorumlar