Latin Amerika Ülkelerindeki Filistinlilerden Konferans Atağı

Latin Amerika ülkelerinde faaliyet gösteren Filistinli grupların liderleri Şili'nin başkenti Santiago'da yaptıkları toplantılarda yıllık ilk konferanslarını bu yılın Kasım ayında düzenleme kararı aldı.  

Görüntülenme: 1418 Tarih: 08 Ocak 2017 06:58
Latin Amerika Ülkelerindeki Filistinlilerden Konferans Atağı

Filistin Sosyal Kulübü'nde Cuma akşamı başlayan toplantılara Şili, Meksika, Honduras, El Salvador, Nikaragua, Panama, Brezilya, Bolivya, Arjantin, Kolombiya, Ekvador, Peru ve Guatemala'da yaşayan Filistinlilerin temsilcileri katıldı.
Toplantıların açılışını yapan Şili'deki Filistin Sosyal Kulübü Başkanı Moris Hamis, Filistinlilerin bu bağımsız halk girişiminin amacının Latin Amerika ülkelerinde yaşayan Filistinlilerin çabalarını birleştirmek ve Filistin davasına hizmetteki rollerini etkinleştirmek olduğunu söyledi.
Latin Amerika ülkelerindeki Filistinli grupların liderlerinin Santiago'da yaptıkları toplantıların açılış törenine Latin Amerika ülkelerinde görev yapan Filistinli büyükelçilerden bazıları, Filistin Ulusal Konseyi üyeleri, Avrupa ülkelerinde yaşayan Filistinlilerin liderleri ve çok sayıda gazeteci katıldı.
Toplantıların ilk gününde açılış töreninde yapılan konuşmalarda Filistin dışında yaşayan Filistinlilerin çabalarının birleştirilmesi gerektiğini belirten konuşmalar yapılırken Latin Amerika ülkelerine göç eden Filistinlilerin ikinci ve üçüncü nesil çocukları Filistinlilere has folklor oyunları sergiledi.
Latin Amerika ülkelerinde yaşayan Filistinlilerin sayısı kesin olarak bilinmezken söz konusu rakamın 600 bini aşkın olduğu tahmin ediliyor.
Avrupa ülkelerinde yaşayan Filistinliler ise uzun süredir düzenledikleri yıllık konferanslarının 15'incisini bu yıl Nisan ayında gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
 
fiem

Yorumlar