Siyonist Güçler Kalkiliya'nın Doğusunda Onlarca Zeytin Ağacını Kesti

İşgal güçleri Yahudi yerleşkelerini birbirine bağlayacak yeni bir yolun inşaatına hazırlık olarak bugün (8 Ocak Pazar) Kalkiliya kentinin doğusunda onlarca zeytin ağacını tahrip etti.   

Görüntülenme: 1086 Tarih: 08 Ocak 2017 12:22
Siyonist Güçler Kalkiliya'nın Doğusunda Onlarca Zeytin Ağacını Kesti

Yahudi yerleşimi konusu uzmanı aktivist Musa Tabib, işgal güçlerinden bir grubun bu sabah Kalkiliya'nın doğusundaki Azun ve Azbetu't-Tabib beldeleri yakınındaki arazilere baskın düzenlediğini ve onlarca zeytin ağacını kesmeye başladığını söyledi.
Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Tabib, 250'den fazla zeytin ağacının kesildiğini ve aralarında onlarca tarihi ağaç bulunduğunu ifade etti.
Bölgede inşa edilecek 10 kilometrelik yolun ilk etabı olarak 3 kilometrelik bir yol inşa edileceğini belirten Tabib, Yahudi yerleşimciler için inşa edilecek yolun civardaki beldelerde ve köylerde yaşayan Filistinlilerin arazilerinden geçtiğini bildirdi.
Tabib, işgal mahkemesinin Filistinli ailelerin arazilerinin gasp edilmesine yaptığı itirazları reddettiğini ve işgal yönetiminin yol inşası için Yahudi yerleşimcilerin Filistin beldelerinde saldırıya uğradıklarını bahane ettiğini söyledi.
Filistinli aktivist, bölge sakinlerinin binlerce dönümlük arazilerinin gasp edilmesine karşı bir dizi protesto eylemine hazırlandığını ifade etti.
 
fiem

Yorumlar