Siyonist Güçler Batı Yaka'da 11 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri Batı Yaka'da günlük olarak gerçekleştirdiği baskınları sürdürürken, kadınları ve çocukları korkutarak terör estirirken, Yahudi yerleşimciler de Kalkiliya yakınlarında Filistinlilere ait araçlara saldırdı.  

Görüntülenme: 1124 Tarih: 09 Ocak 2017 13:01
Siyonist Güçler Batı Yaka'da 11 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (9 Ocak Pazartesi) erken saatlerde Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda 11 Filistinliyi gözaltına aldı.
İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, güvenlik güçlerince aranan 11 Filistinlinin gözaltına alındığını ve altısının direniş faaliyetlerine katılmakla suçlandığını ifade etti.
Bildiride, Cenin'de biri Hamas üyesi üç kişinin, Ramallah'a bağlı Bedres köyünde iki kişinin, Kudüs'e bağlı Kalendiya Mülteci Kampı'nda bir gencin, El-Halil vilayetindeki El-Arrub Mülteci Kampı'nda Hamas üyesi iki kişinin ve Beytlahim'deki Ayide Mülteci Kampı'nda da üç kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
İşgal ordusu, Beytlahim'in güneyindeki Beyt Ficar beldesinde düzenlediği baskınlar sırasında silah ve mühimmat ele geçirdiğini öne sürdü.
Bu arada, Yahudi yerleşimcilerden bir grup dün gece Beytlahim-Nablus karayolunda Filistinlilerin araçlarına saldırdı.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, yolun kenarlarına toplanan Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerin araçlarına taş ve boş şişe attığını, bazı araçlarda maddi hasar meydana geldiğini söyledi.
 
fiem

Yorumlar